SchoolMind – RPS Tuzla

SchoolMind

parallax background

Naša škola koristi SchoolMind, softver za upravljanje školom koji integriše učenike, nastavnike i roditelje na jednostavan i produktivan način. Koristeći mobilne i web platforme, SchoolMind unapređuje školsko iskustvo u cjelini.

SchoolMind je softver za upravljanje školama sa mnoštvom opcija za prilagođavanje, koji teži razvoju snažnih odnosa između učenika, nastavnika i roditelja na temelju individualizacije. Nastavnici mogu vidjeti podatke učenika u jasnom, korisničkom okruženju i pružiti pravovremenu i jednostavnu povratnu informaciju učenicima i roditeljima, dok roditelji mogu biti i u otvorenoj komunikaciji s nastavnicima.

Softver je takođe dizajniran za razvoj osjećaja odgovornosti vašeg deteta. Dječiji psihijatri ukazuju na to da je ozbiljna greška podsjećati djecu da rade domaće zadatke i konstantno ih pratiti. Informisanje o domaćim zadacima i nastavi preko prijatelja iz razreda ili razrednog starješine može u konačnici dovesti do nedostatka povjerenja i odgovornosti kod vašeg djeteta. Čineći ga kompatibilnim s psihologijom obrazovanja, SchoolMind gradi područje odgovornosti koje je neovisno za sve korisnike.

parallax background

SOFTVER ZA
UPRAVLJANJE ŠKOLOM


Provjerite svoje ocjene, pratite izostanke, zadaće, ne zaboravite kada je sljedeći test i još mnogo toga putem SchoolMind desktop i mobilne aplikacije.

SCHOOLMIND KARAKTERISTIKE

Namjenske aplikacije

SchoolMind nudi posebnu aplikaciju za učenike, roditelje i nastavnike, a svaka od njih ima jedinstvene funkcije korisne za korisnika i dostupne su za Android i iOS.

Dnevni raspored

Dnevni raspored časova i zvona možete vidjeti na početnoj stranici. Predmeti su dizajnirani sa prikazom u bojama i lahko se razlikuju jedni od drugih.

Ocjene

Učenici mogu vidjeti raspodjelu ocjena u sistemu i ukupni uspjeh u jednostavnom i grafički prilagođenom okruženju.

Izostanci

Možete vidjeti kojim danima i u koje vrijeme niste pohađali nastavu na listi za svaki razred. Detaljni izvještaj je takođe dostupan.

Ponašanje

Pratite vlastito ponašanje putem SchoolMind-a, skupljajte bodove i motivišite se da budete aktivniji u nastavi.

Domaća zadaća

Sistem sa jednostavnim dijagramom koji objašnjava metodu, datum i sadržaj zadataka. Učenici mogu lakše organizovati svoje obaveze.

Poruke

Učenici mogu stupiti u kontakt sa nastavnicima putem sistema internih poruka. Sadrži i obavještenja, domaće zadaće, podsjetnike itd.

Društveni kanali

Možete tražiti ocjene, informacije o ispitima i domaće zadatke kroz Facebook Messenger, Skype, Viber i Telegram. Dostupno kako za učenike tako i za roditelje.