Cambridge osnovna – RPS Tuzla

Cambridge osnovna

RP Međunarodna osnovna i srednja škola u Sarajevu su registrirane "Cambridge International School" i kao takve daju mogućnost učenicima da ostvare Cambridge diplome. Učenicima naše škole također je omogućeno polaganje Cambridge testova u Sarajevu. Osnovci imaju mogućnost za Cambridge Primary i Cambridge Lower Secondary programe, dok su srednjoškolcima dostupni Cambridge Upper Secondary i Cambridge Advanced programi.

cambridgelogo

Četiri faze Cambridge Pathway-a pružaju studentima jasan put ka uspjehu u obrazovanju, vodeći neprimjetno od osnovne škole do pred-univerzitetskih godina. Svaka faza kombinira nastavni plan i program svjetske klase, visokokvalitetnu podršku nastavnicima i integrirano ocjenjivanje, uključujući Cambridge IGCSE i Cambridge International AS & A Level kvalifikacije koje su priznate na univerzitetima širom svijeta.

Cambridge Assessment International Education najveći je pružalac međunarodnih obrazovnih programa i kvalifikacija za djecu od 5 do 19 godina. Preko 10 000 škola u više od 160 zemalja pripada Cambridge zajednici.

CAMBRIDGE PRIMARY

Cambridge Primary je međunarodni obrazovni program, većinom za učenike u dobi od 5 do 11 godina. Predaje se u više od 1300 škola u preko 110 zemalja. Učenicima započinje uzbudljivo obrazovno putovanje, postavljajući ciljeve u svakoj fazi svog osnovnog obrazovanja. Program razvija učenike koji su samopouzdani, odgovorni, reflektivni, inovativni i angažovani. Cambridge Primary uključuje evaluaciju koja dokazuje i poboljšava učenje.

Cambridge Primary razvija učeničke vještine i razumijevanje tokom osnovnih godina engleskog jezika kao prvog ili drugog jezika, matematike, nauke, Cambridge Global Perspectives i ICT Startera. Fokusira se na razvijanje znanja i vještina iz osnovnih predmeta što predstavlja odličan temelj za buduće izučavanje. Fokusira se na razvoj učenika svake godine. Omogućuje prirodan napredak tokom osnovnog obrazovanja. Cambridge Primary kompatibilan je s drugim nastavnim programima, međunarodno relevantnim i osjetljivim na različite potrebe i kulture, uz engleski jezik kao prvi ili drugi jezik. Pruža temelje za dalje - odlična je priprema za Cambridge Lower Secondary i za napredovanje u drugim obrazovnim sistemima.

CAMBRIDGE LOWER SECONDARY

Cambridge Lower Secondary je za učenike uglavnom u dobi od 11 do 14 godina, i zastupljen je u gotovo 2300 škola u više od 130 zemalja. Razvija učenike koji su samopouzdani, odgovorni, reflektivni, inovativni i angažovani.

Cambridge Lower Secondary pruža prirodan napredak djeci iz osnovnog obrazovanja i priprema ih za programe poslije 14 godina koji vode do formalnih kvalifikacija. Učenicima se razvija vještina i razumijevanje tokom osnovnih godina engleskog jezika kao prvog ili drugog jezika, matematike, nauke, Cambridge Global Perspectives i ICT Startera. Fokusira se na razvoj učenika svake godine. Cambridge Lower Secondary nudi nastavni plan i program koji škole mogu oblikovati kako žele da učenici napreduju. Kompatibilan je s drugim nastavnim programima, međunarodno relevantnim i osjetljivim na različite potrebe i kulture, s engleskim kao prvim ili drugim jezikom. Pruža temelje za dalje - odlična je priprema za Cambridge Upper Secondary i za druge obrazovne sisteme.