Cambridge srednja – RPS Tuzla

Cambridge srednja

RP Međunarodna osnovna i srednja škola u Sarajevu su registrirane "Cambridge International School" i kao takve daju mogućnost učenicima da ostvare Cambridge diplome. Učenicima naše škole također je omogućeno polaganje Cambridge testova u Sarajevu. Osnovci imaju mogućnost za Cambridge Primary i Cambridge Lower Secondary programe, dok su srednjoškolcima dostupni Cambridge Upper Secondary i Cambridge Advanced programi.

cambridgelogo

Četiri faze Cambridge Pathway-a pružaju studentima jasan put ka uspjehu u obrazovanju, vodeći neprimjetno od osnovne škole do pred-univerzitetskih godina. Svaka faza kombinira nastavni plan i program svjetske klase, visokokvalitetnu podršku nastavnicima i integrirano ocjenjivanje, uključujući Cambridge IGCSE i Cambridge International AS & A Level kvalifikacije koje su priznate na univerzitetima širom svijeta.

Cambridge Assessment International Education najveći je pružalac međunarodnih obrazovnih programa i kvalifikacija za djecu od 5 do 19 godina. Preko 10 000 škola u više od 160 zemalja pripada Cambridge zajednici.

CAMBRIDGE UPPER SECONDARY

Cambridge Upper Secondary je obično za studente u dobi od 14 do 16 godina. Inspiriše studente da vole učenje, pomaže im da otkriju nove sposobnosti i svijet oko njih, nudi širok spektar predmeta i fleksibilne načine na koji ih može ponuditi te pruža odskočnu dasku ka Cambridge Advanced nivou.

Cambridge IGCSE je najpopularnija svjetska međunarodna kvalifikacija za djecu od 14 do 16 godina, iako je mogu polagati studenti drugih uzrasta. Sada broji više od 800 000 prijava svake godine iz 4800 škola u 145 različitih zemalja. Cambridge IGCSE pruža studentima fleksibilnost u odabiru 70 predmeta u bilo kojoj kombinaciji. Isprobano, testirano i pouzdano - 2018. godina obilježava 30. godišnjicu prvog Cambridge-ovog IGCSE ispita.

CAMBRIDGE ADVANCED

Cambridge Advanced je obično za studente starosne dobi od 16 do 19 godina kojima je potreban napredni studij da bi se pripremili za visoko obrazovanje. Gradi se na temeljima Cambridge Lower Secondary, mada studenti ne moraju završiti tu fazu. Cambridge Advanced faza Cambridge nastavnog programa uključuje Cambridge International AS & A Level kvalifikacije.

Cambridge International AS & A Level razvija duboka tematska znanja, konceptualno razumijevanje i vještine razmišljanja višeg reda. Studenti razvijaju vještine koje su im potrebne za život i uspjeh u školi, na univerzitetu i u poslu. Nudi nenadmašan izbor od preko 50 predmeta na A nivou. Studenti mogu odabrati predmete u bilo kojoj kombinaciji tako da se mogu specijalizirati ili pak odabrati širi spektar predmeta. Cambridge International AS & A Level predaje se u 134 zemlje, sa preko 500 000 unosa godišnje - rasprostranjenost na ovoj razini daje čvrstu podršku školama.